חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 1038-07

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית דין אזורי לעבודה בבאר שבע
1038-07
1.12.2013
בפני :
אורלי סלע - נשיאה

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד יאיר איילון
:
ענבל בכור
עו"ד רן אבינועם
גזר דין

1.         בתיק זה הוגש כתב אישום כנגד א.ד.י ענבל ביצוע פרוייקטים בע"מ (להלן - החברה) וענבל בכור (להלן - הנאשמת). כתב האישום, ככל שמתייחס לחברה, הינו בגין העסקת עובדים זרים שלא כדין, ללא חוזה עבודה כדין וללא הסדרת ביטוח רפואי כדין - עבירות על סעיפים 2(א), 2(ב)(2) ו-2(ב)(3) לחוק עובדים זרים התשנ"א - 1991 (להלן - החוק). הנאשמת, אשר במועדים הרלוונטים לכתב האישום שימשה כנושאת משרה בחברה, הואשמה בהפרת אחריות נושא משרה ומנהלים - עבירות לפי סעיפים 2(א), 2(ב)(2), 2(ב)(3) ו-5 לחוק.

2.         במסגרת דיון ההקראה שהתקיים ביום 20.9.12, הודו הנאשמות בעובדות המפורטות בכתב האישום ועל סמך הודאתן - הורשעו הנאשמות בביצוע העבירות המיוחסות להן בכתב האישום.

3.         לאחר הכרעת הדין ובטרם טענו הצדדים לעונש, הגיש ב"כ הנאשמים בקשה להורות לשירות המבחן להגיש תסקיר מבחן בעניינה של הנאשמת, לשם בחינת ביטול הרשעתה של הנאשמת.

            בישיבת בית הדין מיום 10.3.13 הודיעה ב"כ המאשימה שהיא מתנגדת להגשת תסקיר מבחן. לאור האמור ומשטרם ניתנה החלטה בבקשה לקבלת תסקיר מבחן בעניינה של הנאשמת, טענו הצדדים לעונש בהתייחס לחברה בלבד. ביום 4.8.13 ניתן כנגד החברה גזר דין.

4.         ביום 26.5.13, לאחר שמיעת טענות הצדדים בבקשה להגשת תסקיר מבחן, ניתנה החלטה במסגרתה הופנתה הנאשמת לקבלת תסקיר מבחן, לבחינת ביטול הרשעתה.

5.         ביום 3.10.13 נתקבל תסקיר שירות המבחן בעניינה של הנאשמת (להלן - התסקיר) אשר המליץ להימנע מהרשעתה של הנאשמת בדין.

6.         טיעוני המאשימה בתמצית -

א.         המאשימה מוכנה לאמץ את האמור בתסקיר ולבטל את הרשעת הנאשמת, וזאת לאור הנסיבות המאוד חריגות - הן הנסיבות האישיות של הנאשמת והן הנסיבות שלה בביצוע העבירה.

ב.         המאשימה מבקשת שייקבע עונש של שירות לתועלת הציבור בהתאם להמלצת שירות המבחן.

ג.          בית הדין מתבקש לחייב את הנאשמת לחתום על התחייבות להימנע מעבירות על חוק עובדים זרים במשך 3 שנים ממועד מתן גזר הדין.

7.          טיעוני הנאשמת בתמצית -

א.         יש לאמץ את האמור בתסקיר ולהימנע מהרשעתה של הנאשמת.

ב.         העבירות בוצעו לפני כעשור, הנאשמת נעדרת עבר פלילי לחלוטין ומאז המקרה לא נרשמה לחובתה כל עבירה.

ג.          הנאשמת עובדת ברשות הדואר מזה מספר שנים ונכון להיום הינה מפרנסת יחידה של בני משפחתה המונה 6 נפשות.

ד.         הנאשמת לקחה אחריות על עצמה, הבינה כי טעתה והדבר לימד אותה לקח להמשך התנהלות בחיים. הותרת ההרשעה תפגע הן בנאשמת והן במשפחתה.

ה.         באיזון הכולל בין האינטרס הציבורי למיצוי הדין לבין נסיבות המקרה הקונקרטי והפגיעה האנושה שתיגרם לנאשמת, יש לתת עדיפות לנסיבות המקרה. שירות המבחן עמד על נסיבות חיה והתנהלותה של הנאשמת בצורה אמיתית מבלי לעשות הנחות לנאשמת ולאחר ששקל את מכלול הדברים, הגיע למסקנה כי יש לבטל את ההרשעה.

ו.          הנאשמת תחתום על התחייבות לפי סעיף 72 לחוק העונשין.

דיון והכרעה -

8.         סעיף 192א' לחוק סדר הדין הפלילי התשמ"ב - 1982 מסמיך את בית המשפט להורות על ביטול הרשעתו של נאשם לפני מתן גזר הדין, וזאת בכפוף לקבלת תסקיר מבחן וזה לשונו -

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>